Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Γλυκά του κουταλιού

Μια πολύ καλή ιδέα για το γλυκό της βάφτισης είναι να φτιάξετε μόνες σας γλυκά του κουταλιού!
Ιδανική λύση και για το καλοκαίρι, αφού δεν υπάρχει ο κίνδυνος να λιώσει το γλυκό, επιπλέον οι καλεσμένοι έχουν τη δυνατότητα να το πάρουν μαζί τους και να το φάνε στο τραπέζι ή στο σπίτι τους!

Φράουλα
1 1/2 κιλό φραουλες κόκκινες αλλά όχι πολυ παραγινωμένες, να ειναι ''σφιχτες''

1 κιλό ζάχαρη

χυμό από μισό λεμόνι
Ετοιμασία:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες, οσες ειναι πολύ μεγάλες τις κόβουμε στη μέση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε στρώσεις φράουλες-ζάχαρη και την αφήνουμε για 12 ώρες
Αφού έχουν βγάλει υγρά οι φράουλες τις βράζουμε για 3-5 λεπτά.Αποσύρουμε απο τη φωτιά και τις αφήνουμε για άλλες 12 ώρες.
Αφαιρούμε προσεχτικά τις φράουλες και ξαναβράζουμε μονο του το σιρόπι για άλλα 5 λεπτά, λιγο πριν αποσύρουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε και το χυμό λεμόνι.Αφου κρυώσει το σιρόπι και δούμε οτι έχει ''δέσει'' ρίχνουμε μεσα τις φράουλες (πάλι προσεκτικα να μη λιώσουν). Σε περιπτωση που  το σιροπι θέλει παλι βράσιμο το ξαναβράζουμε για αλλα 3-4 λεπτα!
Προσοχή όμως ΜΗΝ βράσει πολύ γιατι τότε θα ζαχαρώσει!

Καλή Επιτυχία!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου